Kattklo & vända mera hö

Under eftermiddagen vände jag hö i Elins hage. Det hade blåst hela dagen och gräset började sakta förvandlas till hö. (Givetvis regnar det nu på kvällen så egentligen var det väl onödigt arbete…).


Det finns en blomma som heter kattklo. Varför heter den det, undrar ni då? Jo, om man öppnar blomman så har den ett blad som liknar en kattklo inuti sig.

Eftersom jag var nere i Elins hage så kan man ju se efter hur det går med potäterna. Jodå, de blommar.


Varmt och blåsigt. Fick ta en paus och ställa sig i vinden ibland. Traktorn blir som en ostkupa.
20160707_121301438_iOS


På kvällen reparerade vi Grållen. Den har fått fel luft/bränsleblandning på grund av att en del slangar var spruckna samt att en packning i förgasaren läckte. Men nu går den som ett skållat troll!

3 reaktioner på ”Kattklo & vända mera hö

  1. Mäh, här i Mälardalen kallar vi blomman för käringtand. Kanske av samma anledning samt att den är gul.
    Härligt att potatisen växer som den ska. I norra delen av landet där jag växte upp, var alltid den 2 augusti dagen då de första ”färskpären” provades. När brukar ni på Tjörn göra första potatiskoket (av de som syns på bild)?

    Gilla

    • Av de som syns på bild så får de nog stå i jorden i tre-fyra veckor till. Så det borde bli i slutet av Juli vi tar upp och lagrar. De sista potäterna tas upp i september, sedan sorteras alla på logen och läggs till antingen utsäde nästa år eller matpotatis, för att slutförvaras i jordkällare.

      Gilla

  2. Pingback: Förberedelse för hässjning: Sista vändningen | Tjörnbo

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.