Vad hände under andra kvartalet 2018?

April 2018
Redan den andre april fann jag blåsippor, ett klassiskt vårtecken. Sedan kom vintern på hastigt återbesök och det blev en del skogsarbete.


Kåseriet om den galne sommargästen var ett uppskattat blogginlägg. I mitten av april anlände fåren till går’n och den 14 april såddes gråärtorna. Vi gödslade med koskit och satte potatis.

Det investerades i en ny fyrhjuling och jag skrev om april enligt Bondepraktikan. Jag skrev om NPK-gödsel och tappade björksav. Månaden avrundades med att vi satte mer potatis, denna gång i Elins hage och Kalvhagen.

 


 

Maj 2018
I maj fortsatte arbetet med att renovera ladan, genom att förstärka schwjilla, och jag gjorde en ockulär förstudie på att bredda uppfarten på går’n. Vi planterade Humle och funderade på att så en kulturäng.


Under vårbruket fann vi (ännu) en trindyxa. Jag skrev ett inlägg om hur man harvade förr i tiden och skrev om harvning, sådd, vall och bultning.

 


Jag renoverade äntligen gårdens gamla elstängsel-aggregat och vi stängslade nya hagar åt fåren.


Liljekonvaljen blommade och jag sådde experimentet kulturängen. Jag skrev om Maj enligt 
Bondepraktikan och vattnade grönsakerna och årets viltåkrar blev sådda.

 


 

Juni 2018
Hundra sommardagar är en fin liten dikt som jag tycker att man kan läsa i början av juni månad, som jag sedan följde upp med Juni enligt Bondepraktikan. Jag gick igenom flaggvett under nationaldagsfirandet och gråärtan var inne på sin 57 dag.


Det första höet blev bärgat och vi smaskade i oss kyd.


Vi hittade svanungar och jag skrev om vad gärdesgårdstaxan låg på förr i tiden.

 

Renoveringen av ladan fortsatte, denna gång gjöt vi betonggolv. Månadens sista inlägg avhandlade om när jag sparade och fick fason på en gammal renskäpp.


 

En reaktion på ”Vad hände under andra kvartalet 2018?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.