Misshandel i Skärhamn

Misshandel m. m.
Fann ett gammalt tidningsurklipp som i målande, lätt prosaiska ordalag beskriver en misshandel som ägt rum i Skärhamn på Tjörn.

Innan media anonymiserade de inblandade

”Landfiskal Nordströms ansvarstalan å fiskaren Isak Johansson, Skärhamn, för att han på kvällen 4 sistl. oktober skulle i berusat tillstånd ha med kniv tilldelat sjömannen Carl Johansson därstädes sår, förevar åter. Svaranden hörde tre vittnen och sökte därmed visa att Carl Johansson och en del andra oroselement kvällen i fråga gruffat och traktat efter att ge Isak smörj samt överfallit och sparkat honom, vadan denne i viss mån handlat till självförsvar. Härvid hade han dock dragit kniv och givit Carl Johansson ett blödande hugg i ena låret. Vittnena kände jämväl till att Isak av Carl m. fl. blivit överfallen på själva juldagen, då de klått upp honom. Det hela ger en talande bild av att det ännu flyter åtskilligt av det gamla vikingablodet på »Locklins ombesjungna strand».”

-Tidningsurklipp, årtal okänt.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.