Kor förklarar: Politiska/ekonomiska inriktningar

Socialism
Du har två kor, och ger den ena till din granne. Staten tar den mjölk du får över och distribuerar mjölken över hela landet så att ingen skall stå utan mjölk. 


Svensk socialism
Du har två kor. Staten tar dem och sätter dem i en lada tillsammans med alla andras kor. Du måste ta hand om alla korna. Staten ger dig så mycket mjölk du behöver.


Byråkratisk Socialism
Du har två kor. Staten tar dem och sätter dem i en lada tillsammans med alla andras kor. Korna tas om hand av före detta kyckling-farmare. Du måste ta hand om kycklingarna som regeringen tagit ifrån kyckling-farmarna. Regeringen ger dig så mycket mjölk och ägg som du uppskattningsvis behöver.


Feminism
Du har inte två kor. Du har två nötkreatur och det är upp till dig att bestämma om de är kor.  Du fick aldrig lära dig att ta hand om kor när du pluggade genusvetenskap på Södertörn. Båda korna svälter ihjäl. Män har fler kor än dig. Det är patriarkets fel.


Veganism
Du har inga kor.


Anarkism
Du har två kor. Du skiter i dem.


Nationalism
Du har två kor. Du slår den ena gul och den andra blå.


Kommunism
Du har två kor. Staten tar båda och ger dig mjölk, som efter tre timmar i en mjölkutlämnings-kö smakar sur mjölk. Egentligen vill du dela mjölken med din granne.


Rysk Kommunism
Du har två kor. Du måste ta hand om korna, men Staten tar mjölken.


Demokrati
Du har två kor. Dina grannar bestämmer vem som får mjölken.


Representativ Demokrati
Du har två kor. Dina grannar väljer ut en person som berättar för dig vem som ska få mjölken.


Fascism
Du har två kor, staten tar båda, skjuter den ena och säljer tillbaka den andra till dig.


Nazism
Du har två kor, regeringen tar båda korna och skjuter dig. Den ena kon kallas arisk och den andra sätts i koncentrationsläger.


Byråkrati
Du har två kor. Staten tar båda, skjuter den ena, mjölkar den andra och häller bort mjölken.


Svensk byråkrati
Du har två kor. Först skapar Staten bestämmelser för vad du kan mata korna med och när du får mjölka dem. Sen betalar man dig för att inte mjölka dem. Sen tar Staten båda korna, skjuter en av dem, mjölkar den andre och häller ut mjölken. Sedan begär man att du fyller i olika formulär som redogöra för de försvunna korna.


EU-byråkrati
Du har två kor. EU bestämmer efter tre toppmöten hur korna skall matas och när du kan mjölka dem. Efter ytterligare tre toppmöten bestämmer EU att köpa en fastställd kvot mjölk till ett fast pris. Sedan betalar EU dig för att du inte ska mjölka korna alls. Sedan fångar de in korna, skjuter den ena eftersom en annan ko var galen, mjölkar den andra och häller ut en del av mjölken. Resten av mjölken måste du hälla ut själv. Sedan kräver de att du fyller i formulär där du förklarar vad som har hänt med kon som fattas.


Traditionell kapitalism
Du har två kor. Du säljer den ena och köper en tjur. Din flock förökar sig och din ekonomi växer. Du säljer dina nötkreatur och lever gott resten av dina dagar.


Modern kapitalism
Du har två kor. Du säljer den ena och pressar den andra till att producera samma mängd mjölk som fyra kor. Sen hyr du en dyr konsult för att analysera varför kon fallit död ner.


 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.