Regn, målning, svamp, gråärt mm

Efteren traditionell midsommarafton med god mat och dryck, såg jag till att piggna till genom att på lördag förmiddag köra röjsåg och få bort lite rörtopp (vass), så att man lättare kan se när Wiggo plockar blåbär.


På söndagen regnade det så jag gjorde färdigt det sista med balpressen. Jag tyckte att några dekaler såg chanserade ut och det sticker i ögonen. Lika bra att åtgärda.


Efter detta tyckte Christine att vi skulle plocka svamp. Elin fick stanna hos farmor och Wiggo följde med oss in i den blöta skogen. Jag trodde att det skulle vara för tidigt för kantarellen, men vi fick faktiskt några stycken! Dessa stektes senare på kvällen i smör och smakade mycket bra.


Jag håller på med ett utkast om liemannen slåttergubben (hästfibbla) och passande nog så hittade jag ett par sådana blomster under svampletningens gång.


Eftersom vi ändå var uppe och snurrade i Långemyra tog jag en efterbild på röjningen i vintras. Före-bilder ser ni här.


Efter maten ville barnen ut och röra på sig. Vi gick ner till Kalvhagen och de fick springa av sig runt sö-huset.

20160626_130606906_iOS


Holger hade spänt upp ännu ett snöre för gråärterna. Nu verkar det gå åt en ny höjd varje vecka. De växer fort.


Jag hittade lite grön färg i källaren. Rätt kulör för att måla en av de gamla såmaskinerna! Den ser väldigt grön ut på bilderna, men när färgen torkat blir den dovare. När jag känner för det tar jag av hjulen och fortsätter med att ordna ekrarna.


Jag håller även på att göra iordning det gamla stift-tröskverket, samt ena sädesharpan. Inlägg om detta är planerat.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.