Lagade vattenposterna

Ett utav Wiggos nya intressen är att under kvällarna gå på  safari (att spana efter älg och rådjur). Flera kvällar i rad har den käcke lille gossen skarpsynt lagt märke till att de gamla vattenposterna står på svaj och borde fixas till. Givetvis har jag själv haft åtgärden noterad på min mentala att-göra-lista…fast väldigt långt ner.

Saker som är bra att ha när man lagar vattenposter

Nu föreföll det sig som så, att jag råkade ha en passande tryckimpregnerad planka över, och om man skulle dela plankan på mitten skulle varje del bli ungefär 120 centimeter,  vilket skulle vara perfekt att slå ner som ny vattenpost och fixa till kranarna på. Som tur var hade jag även en planka utav av sibirisk lärk, som även den kapades till passande längd.

Wiggo cyklade ner medans jag körde fyrhjuling och Holger körde traktor. Bra-att-ha-saker var; plankor, motorsåg, klinkhammare, skruvdragare, skruvar, skiftnycklar, fasta nycklar, slägga, skruvmejsel, spett, slangklämmor och spik. (Äntligen skulle jag få användning för åtminstone fyra utav 7-tumsspiken jag köpte i 100-pack på Överskottsbolaget för 10 kr paketen).

Den första vattenposten gick rätt fort att ordna till. Upp med den gamla plankan, gräva, spetta nytt hål, ner med nya plankan klinka fast kranen i fästet som lossat, skruva fast kranen, slå i rediga spik på baksidan plankan att hänga slangen på, skruva fast slangen med slangklämma, klart.

Den andra vattenposten var jobbigare. Ner i bäcken och gräva fram slangen samt ta bort den (full med hål). Jag kan inte minnas när jag sist hämtade vatten från denna posten, men det bör ha varit minst 10 år sedan. Det tog som sagt ett tag. Svetten stänkte ikapp med leran och svordomarna över bromsar och annat oknytt. Men tillslut hittades alla delar och sattes ihop den plankan utav lärk som fick stoltsera som nytillträdd vattenpost i Kalvhagen.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.