Vad hände under andra kvartalet 2019?

April 2019
Aprils första inlägg beskrev hur man spred gödsel med grålle och gammaldags gödselspridare, potatissättning och om konstgödning. Våren gjorde sig påmind genom Karlfeldts dikt och jag skrev om hur man tappar björksav. Vårbruket – att göra vår’n –  blev avklarat, (första vårbruket med den nya traktorn.)

 Maj 2019

Alltid är det något att måla, denna gång fick sig lagårn en överhalning. En pallkrage byggdes vid stockehuset och det såddes Klätt, Klint, Blomsterlin, Berglin och Bondböna. Jag skrev om min dotter Elin och hennes höna och skrev om Dan Andersson. Ett projekt som jag funderat över länge blev äntligen av och fick rubriken Grindslanten. Under maj månad 2019 hann vi även med ännu ett litet projekt, nämnligen att riva ner en gammal vägg och spika upp en ny vägg på lagårdsgaveln.


Juni 2019
Tjörns nationalsång avhandlades i junis första inlägg  den romantiska stämningen fortsatte  med sommardikten ”Hundra sommardagar!”. Sedan anlände, och firades nationaldagen. Givetvis måste även juni innehålla ett projekt, så vi gjöt en platta i ladan. Jag skrev om den bohuslänska maträtten, Kyd, och gjorde mitt bästa att lära ut hur man vänder hö med en gaffelsidoräfsa.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.