Dränering i Smens Plats

Sakta men säkert har potäterlycka’ i Smens plats blivit mer och mer vattensjuk för varje år som gått. I fjol var det knappt att det gick att markbereda utan att sätta traktorn på rejäl slagsida. I år var det dags att dränera. Ett samtal till grävarn gick fort, och några dagar senare lade vi ny dränering i tidiga-potäter-lia.

Hellre lägga pengar på en bra grävare, än att gräva för hand.


Redan efter några minuter började vattnet att fylla det grävda dräneringsdiket, så det var bara att mata slang och fylla på med 3-5 mm isgrus. Efter ett par timmars jobb var allt igenlagt och klart. Vattnet sipprade ur slangen ner i sidodiket. Perfekt!


Annons

2 reaktioner på ”Dränering i Smens Plats

  1. Intressant. Jag har just grävt ned en slang ca halvmetern djupt Och ca 10 meter långt. Jag har handgrävt, men vilket jobb. Men det syns på vågen efter.

    Gilla

    • Detta var något liknande, fast två armar, tio meter vardera. Sandjord blandat med blöt blålera. Inte det roligaste att handgräva i, men det hade såklart gått det med. Jag stod och grunnade på hur lång tid det skulle tagit om man grävt själv med spaden och kom fram till 3-4 dagars jobb.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.