Göra klart vår’n.

Dagen började med att barnen skulle inspektera att den nyuppsatta pumpen fungerade som den skulle. Mycket populärt att försöka tömma brunnen på vatten.

20160529_064025102_iOS


Söndagen ägnades åt att göra klart vår’n. Jag och Holger åkte i förväg upp till Wiggos hage. En traktor med påhängd harv och den andra med såmaskinen laddad med havre. För Wiggo vill göra havregrynsgröt själv. Wiggo och mamma Christine gick upp till Wiggos hage, en rejäl promenad.

20160529_083126186_iOS

Förutom att så havre blev det ett par rader med Viltblandning och Licapo (foderraps). Det skadar inte att ge djuren ett extra tillskott med mat. Rapsen brukar älgen vara mycket förtjust i.


När vi var klara i Wiggos hage åkte de andra hem, medans jag tråcklade mig upp i Långemyra och den lilla lyckan i [Sandhwigedarl’n] – Sandviksdalen. Körvägen var ursprungligen gjord för häst och kärra och det är väldigt trångt att köra traktor med något påhängt som är bredare än 1,60 m. På sina håll fick jag flytta stabiliseringsstagen och förskjuta såmaskinen i sidled för att komma igenom bergpassen, och trots detta körde järnhjulen på bergskanterna ibland. Men till slut kom jag fram till den lilla, lilla lyckan – ängen – i dalen. Sådde havre, foderraps och viltblandning även här. Det blev endast fyra bredder.

 


Övrigt arbete bestod i att fortsätta störa ärterna. Trots att det endast gått ett dygn sedan de första hässjestörarna kom upp, har ärterna redan börjat skicka ut sina krokar att gripa tag i trådarna.


Närbild på krokarna.

 


Krusbären börjar komma.

 


På sena eftermiddagen ville barnen åka både traktor och fyrhjuling. Wiggo kunde köra själv (som vanligt).


Sen slog vi lite gräs och jag hämtade björkris och piffade upp hönsgården.

20160529_125654939_iOS

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.