Köttfrossa.

135,4 kilo kött

Under dräneringen av kalvhagen kom jag i samtal med grannbonnen som körde grus åt oss under de dagarna. Samtalet slutade med att jag beställde en halv tjur utav honom. I fredags blev tjuren levererad i sex stycken stora lådor. Totalt var det 80,3 kilo finmald köttfärs förpackad i femkilos-påsar samt 55,1 kilo styckdetaljer (Fransyska, Rostbiff, Oxfilé, Innanlår, Ytterlår, Högrev, Ryggbiff, Entrecote).  Hela kvällen var räddad, eftersom vi packade om det mesta i mindre påsar. Femkilospåsarna med nötfärs blev omvandlade till 0,5, 1 kilo och 2 kilos förpackingar. Vacuum-maskinen gick varm. Det är inte så lätt att t.ex frysa in en större styckdetalj – som till exempel ett 4 kilos ytterlår – utan det mesta finstyckade jag upp till mer hanterbara förpackningar. Djuret var delvis uppfött på vår egna vall, som grannbonnen arrenderar, samt att man vet att djuren inte kan ha det bättre.


Resten av helgen gick åt att städa ladan och logen, att ställa in maskiner inför vintern, att få in merparten av veden under tak (och att hugga ny ved) och lite annat småpill.

En ovanlig syn – en (nästan) tom loge

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.