Att ordna ett stängsel

Istället för att gå och träna på gymmet tillbringade jag och Holger Långfredagen med att ta bort 50 år gammal taggtråd i en utav hagarna. Stolparna var lappade och lagade och tråden hängde här och var. Kort sagt, det såg illa ut. Sly, hagtorn, kaprifol och annan växtlighet hade snärjt in sig i taggtråden, men fyra timmar senare var taggtråden borta från markerna. Man får sätta upp ny taggtråd om man vill, men man får inte ha ström i den. Annars så hade det hade varit ett roligt hyss, att sätta taggtråd lite högre än en normallång människas skrev, och ha elström på översta tråden…

Många av de gamla stolparna var avruttnade vid basen och hängde i tråden. Ibland var det lappat och lagat med nyare stolpar. Märlorna satt som berget och det tog sin lilla tid att medelst hovtång dra loss 3 märlor per stolpe.


Under påskdagen
fortsattes arbetet med att ordna till hagen. Stängselstolparna togs upp och sorterades efter tjocklek, sedan mätte vi upp nytt avstånd, och satte en stolpe var tredje meter, gjorde nya hål med hjälp av ett spett och jag slog ner ungefär 60 stycken stolpar med en sexkilos slägga. Den natten sov jag gott.När stänget var
hyfsat iordningställt, var det dags att röja hagtorn, sly och allt annat som växt i dikesrenarna länge nog (cirka 30 år utan tillsyn). Det tog nio timmar att rensa hjälpligt så att det blev en smula bättre, och jag lastade  5
 stycken överfyllda lass på griplastarvagnen. Totalt ungefär 10 kubikmeter att elda upp på bränne-bär’t. Vagan (högen att elda) blev ungefär 12 meter lång, fem meter bred och tre meter hög…

Orkade inte elda upp det…får ta det en annan dag.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.