Nya däck på traktorn

20161126_093756479_iosEfter att ha ledsnat på att slira omkring i leran med 39 år gamla däck, beslöts det att det (äntligen) var dags för en liten investering.  På lördag morgon var det bestämt att däcken skulle bytas på verkstaden. När jag skulle backa ut traktorn från ladan märkes det tydligt att vänster framdäck hade fått punktering. Irriterande. Det var bara att sakta köra in i gårds-verkstaden, hissa upp och ta loss framdäcket. Eftersom jag hade lite ont om tid fick jag köra fram den andra traktorn och göra samma procedur där, och monterade sedan det hela däcket på den första traktorn.

Efter att ha hämtat hem traktorn under söndagen, hängdes ena plogen på. Denna gången gick det mycket bättre att plöja. Traktorn paddlade fram i den våta leran utan problem. Visserligen blev det lite Prästens lilla kråga över det hela (raderna blev kanske inte helt spikraka) men plöjt blev det, förutom i mitten på en teg som såg alldels för våt ut, så jag vågade inte utmana ödet för mycket.

Att man kan bli så barnsligt nöjd över en sådan sak som nya däck. På en traktor.
Hur bonnig får man bli?…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.