Byta däck på gödselspridaren

Den gamla gödselspridaren som införskaffades i fjol var i behov av ett par nya däck, i med att det ena däcket hade smygpunka och det andra däcket led av kraftiga torrsprickor. Sagt och gjort, ett par nya däck beställdes och levererades. Eftersom spridaren är från 1950-talet har de gamla härliga hjul med slang i. Fram med däckjärn, kofot, slägga, såpa, ett rejält ordförråd av kraftuttryck, spotta i näven och sätta igång. Det underlättar såklart om man är två personer. Däcken är av dimensionen 7.50-20, vilket betyder att däcket mäter 205 mm i bredd, 915 mm i diameter och klarar en belastning av 1000 kg i 30 km/h.

Efter lite detektivarbete med slangen, visade det sig att det var ventilen som läckte.

 Förra året köpte jag ett stödhjul där min ursprungliga tanke var att montera detta på självbindaren. Men det passade inte riktigt och blev istället liggande i ett hörn av verkstaden. Jag kom på att stödhjulet kanske skulle passa på gödselspridaren istället för att vila spridaren på en kubb när den inte används. Jodå, efter lite meckande blev det mycket bra.

 


Passade även på att mocka rent i hönshuset.

Annons

2 reaktioner på ”Byta däck på gödselspridaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.