Fortsatte bygga på dyngestan

Efter att vi gjutit en betongplatta, avsedd för att lägga gödsel från hönshuset på, gick jag och grunnade på om det inte hade varit snyggt med en murad kant runt nyss nämnda platta. Jo, det hade nog varit rätt snyggt, och framför allt hade gödselhögen haft något att stödja sig emot. Så vi införskaffade lecablock (9x19x59) och murbruk och satte igång.

Först hade jag bara tänkt en kant -som sedan blev en låg mur – mot plattans bakkant, men tyckte att tre stenar på höjd blev snyggt. Så det bar iväg.

Muren blev tre block hög, med hörnsten på kant som avslut för att ”låsa” muren bättre.


Efter att murbruket fått bränna ordentligt i någon vecka tyckte jag att det inte såg färdigställt ut på något sätt. Så jag köpte bruk och putsade hela faderallan. Dels kommer putsen att armera muren lite grann, sen ser det som sagt snyggare ut. Jag brydde mig inte om att spika upp putsnät – om putsen skulle spricka lite är det inte hela världen.

Först klena på puts, jämna lite med en kanix och avsluta efter någon timme med en rejäl kalkborste/murarpensel/plafondpensel/stänkpensel.


Jag fick en idé om att stödja upp muren på baksidan mot hâggåln genom att göra slut på de cementsäckar som jag hade kvar sedan vi gjöt golv i ladan. Bruket blandades ytterst grovt och fick sällskap längst baksidan och kanterna med de armeringsjärn som fanns kvar. När allt hade torkat ordentligt slängde jag ner gamla krossade tegelpannor som dränering och fyllde på med lite matjord längst upp.


Efter ytterligare någon vecka stod jag och tittade på dygestan. Den såg fortfarande inte riktigt färdig ut. Så jag hämtade tryckt fjällpanel som vi hade i bra-att-ha-förrådet, sågade av sponten och girade ihop någon slags överliggare.

Gammal halm fick inviga plattanNu tror jag att dyngestan är färdig. Kanske.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.