Plöjt och sågat

Eftersom jag mockade hönshuset i söndags, tillbringade jag måndagskvällen med att plöja ner dyngan som spreds på grönsakstäppan framför huset. Hönsskit är bland det starkaste man kan gödsla med, och visst ser det ut som det är duktigt övergödslat. Men det är mycket sågspån och lite skit, så det är inte riktigt så illa som det ser ut. Det är roligt att plöja. Jag vet inte varför, men det är väl ungefär som detsamma som att klippa gräs eller måla – man ser resultatet med en gång.

På tisdag kväll ville Elin åka till gården. Ett av de största nöjena för tillfället som rör sig i den snart treåriga hjärnan, är att prova pappas skor och stövlar. Utöver detta är nästa stora nöje att hoppa och, mer eller mindre, rulla sig i vattenpölar och lera.


Några stockar har sågats till brädor och några har blivit förädlade stockar. Den första som sågades blev en 6 meter lång stock som skulle passa bra som takås-stock om man skulle bygga en timmerstuga…

Här nedan ser ni förädlingen av stocken.

 

Egentligen bör man väl barka med en bandkniv, men jag har ingen sådan. Det gick lika bra att använda ett par välslipade yxor. När vi lade av för dagen hade det blivit två femmeters- och en sexmeters stock, samt en drös med entumsbrädor.


Övrigt hänt är att kaninerna har hittat en väg in i hönsgården. Hönorna och framförallt tuppen Ewert protesterade en stund innan alla kom överens. Ewert är en riktigt fjolla. Christine och Claes har varit duktiga och gjort fint i rabatterna och rensat plattor, och Elin har fått ”köra” fyrhjuling. Det känns att våren är på gång. Ena dagen är det sol, lite varmt och andra dagar grått och kallt. Gräset blir grönare och jorden blir lite fastare att gå på. Snart börjar det bli dags att se över potatisen?

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.