Potatis innan midsommar?

Sedan morfars far Albin började med att odla tidiga potäter sent 1920-tal, har vi hittills inte misslyckats med att få upp dessa innan midsommar. I år kunde vi börja äta färskpotatis i början av juni. Utan vare sig konstgödsel, konstbevattning och drivhus.

Tidig potatis: Timo

Att sälja några kilo potatis här och har aldrig varit några problem, inte ens när vi tar bra mycket mera betalt än de populära 1 öre/ kilot som ICA brukar att locka med. Till de som tycker att den potatisen är billig och bra, vill jag gärna ge tipset att gå in på Systembolaget och investera i en vällagrad flaska spanskt rödvin av märket Marius (39 kr per 75’a), eller om du känner behov att fira din 1-öres potatis, satsa på finskt Aurora fruktvin (76 kr för 75’a). Glöm för allt i världen inte att även köpa antibiotikamarinerad dansk fläskfilé, i vissa affärer är den billigare än sillen!

Den tidiga potatisen i Elins hage togs upp i mitten av veckan. Wiggo, som gärna vill vara med på det mesta, tycker att det är ”roligt att pilla potatis” och fyllde lådorna med liv och lust.


För några dagar sedan skrev jag om Wiggo och lien. Efter att ha hittat ett gammalt lieblad, som passade till en ännu äldre orv, har Wiggo äntligen fått sin egna lie. Givetvis får han inte använda den själv utan att någon vuxen är närvarande. Efter några hundra svingar börjar Wiggo nu få in det rätta greppet och gräset faller som efter den värsta slåttermaskin.

 

Även Holger provade Wiggos lie, även om orvet är i kortaste laget för oss längre.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.