Vad hände under tredje kvartalet 2018?

Juli 2018
Juli enligt Bondepraktikan blev månadens första inlägg, och eftersom man bärgar hö i juli, skrev jag ett lite nördigt inlägg om hur man vänder hö med en gaffelsidoräfsa.  Mitt i höbärgningen beslutade vattenpumpen på ena traktorn att det var dags för semester, så det fick åtgärdas. Sedan blev det inte så mycket skrivande, på grund av semester, slåtter och höbärgning.

 


Augusti 2018
Vi som bor på en ö mot västerhavet, påverkades inte så mycket av sommarens torka, dock blev skördarna mindre än normalt. I skuggan under ett parasoll, kunde man läsa om Augusti enligt Bondepraktikan.  Jag hade två nya projekt – att få fason på en gammal fastgödselspridare från Skandia, och att putsa upp en gammal skära.  Korna förklarade politik och vi gick och grunnade på att bredda uppfarten till gården, och gjorde ett nytt stänge’ för fåren. Månaden avslutades med Karlfeldts dikt Augustikväll.

 


 

September 2018
I september körde vi med den gamla självbindaren och jag renoverade en gammal vevstake till en hästdragen slåttermaskin. Man kunde även läsa om September enligt Bondepraktikan och Råd för vandringslystna ungdomar. Jag skrev en mindre avhandling om självbindare och avslutade månaden med hummerfiske

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.