Vad gjordes under första kvartalet 2017?

Januari
Vi fortsatte att röja i Smens plats. Tog ner granar och diverse lövträd. Röjde plats för kommande maskinhallen.

 

Jag skrev en sida om Januari enligt Bondepraktikan.

Januari enligt Carl Larsson

 Efter att röjningen av Smens plats var klar, fortsatte vi att gallra i Kalvhagen. Jag läste i gamla handlingar om Laga Skifte i Tolleby 1837 och blev inspirerad att skriva en sida om Namn i Tolleby. Efter detta skrev jag januaris sista inlägg om Panorama från Tolleby.

 Februari

Månaden började med att jag skrev en sammanfattning om hur odlingen av Gråärt och Bondböna hade gått under 2016. Jag hann hämta en ny harv och en ny såmaskin.

Februari enligt Carl Larsson

Jag skrev om hur det gick till när jag renoverade spannmålsharpan och pratade om Mjölner och filosofering. I mitten av februari skrev jag om Februari enligt Bondepraktikan och några dagar senare skrev jag om Det gamla gårdsapoteket.


Det var visst lite kvar att röja i Smens plats och det blev ytterligare ett inlägg. Månaden avslutades med att jag skrev om den semleälskande Adolf Fredrik.

 Mars
Jag skrev en sida om Mars enligt Bondepraktikan, för att sedan fortsätta med att berätta om vilken sorts potatis som skulle sättas under 2017.

Mars enligt Carl Larsson

Vi röjde och öppnade upp en gammal körväg och jag satt en eftermiddag på berget och funderade över hur långt det egentligen var till Pater Noster i fjärran. Vi högg ved och gick minnenas allé om hur det var när jag var liten och vi nyttjade dynamit. Jag skrev om skit och plöjning. Jag skrev ett inlägg om Vårfrudagen/Våffeldagen och vi ställde fram sågverket.

Månadens sista inlägg blev om  hur viktigt det är att gödsla.

 


 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.