Vad gjordes under andra kvartalet 2017?

April
Den andre april skrev jag ihop ett inlägg om gården. Sedan följde April enligt Bondepraktikan.

April enligt Carl Larsson

Månaden fortsatte med att mocka hönshuset och såga virke.  De första tidiga potäterna kom i jorden och jag sådde årets gråärtor.


Jag skrev en sida om årets experiment med att tappa björksav och vi ordnade upp ett stängsel. Jag var på loppmarknad och fick tag i en gammal såg och en köttkvarn. Vi besökte en skvaltkvarn och jag renoverade konstgödselspridaren. Även den sista potatisen blev satt och jag började släktforska lite mer på allvar.

 

 Maj
Grållen fick lufta sig och dra den lille harven, och sedan skrev jag om Maj enligt Bondepraktikan. Jag experimenterade med en blomsteräng, skrev om Gråärt dag 27 och sådd av Bondböna. Maj fortsatte med att jag renoverade såmaskinen som jag köpte i februari.

”Paradiset”. Maj enligt Carl Larsson, 1910.

Hur lång var egentligen en aln? visade sig vara ett populärt inlägg. Sedan byggdes en ny kaninbur och jag pratade lite om majs. Ett annat inlägg med mycket trafik var Hur jag harvar (…och bultar). Jag skrev ett inlägg om Gråärt, dag 46 och den sällsynta potatissorten Blå Dalsland.

 

Bråda dagar i maj, del ett handlade till största delen om att börja med vårsådden. Inläggen följdes upp med Bråda dagar i maj, del två som avslutade vårsådden genom invigning av den nya såmaskinen.

 

 Juni

Vi firade Nationaldagen och kupade potatis. Jag fördjupade mig i släktforskningen och skrev ett inlägg om anfadern 22 generationer bort och skrev om Ranrike.


Jag lärde Wiggo den ädla konsten att slå med lie utan att förlora vare sig sina egna eller förbipasserande åskådares kroppsdelar.


Innan midsommar togs den tidiga potatisen upp och jag restaurerade en gammal ishacka.

 

Ibland blir jag lat och detta resulterade i att jag inte fick publicerat Juni enligt Bondepraktikan förrän i slutet av månaden.

Frukost under stora björken i Juni. Av Carl Larsson.


Junis sista inlägga handlade om ett par gamla hyvlar jag hittat på ett ränne.

 

 

 

 

Annons

4 reaktioner på ”Vad gjordes under andra kvartalet 2017?

  1. Hej jag löser lite då och då om dig på Facebook nu senast om dit försök med blomsterängen mycke bra, vill bara lägga in att Naturskyddsföreningen har en kurs i liekunskap den 12juli på Bilsrömska ledd av en Mats Rosengren. Mer info finns hos Naturskyddsföreningen vänligen Said.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.