Vad gjordes under fjärde kvartalet 2017?

Oktober

Oktober enligt Carl Larsson

En gammal ko-sele fick nytt liv efter att åter sett dagens ljus efter att ha legat i sin mörka vrå på ett ränne i minst 60 år.


Oktober fortsatte med att slå sönder betongdelen av logen.  En vecka senare tog jag igen mig genom att göra i ordning några av gårdens gamla tröskattiraljer; nämnligen en slaga och en kastskovel.


Andra måndagen i oktober började årets älgjakt och efter en veckas springande i skogen började vi att gjuta en ny loge, som ersättning till den tidigare sönderslagna.

 


Jag köpte en gammal Grålle som inte långt efter inköp fick sig en översyn i verkstaden och skrev om oktober enligt Bondepraktikan. Månaden sista bloggpost handlade om att gjuta en liten platta i ladan.

 

 

 November

November enligt Carl Larsson

November började med det dramatiska historien om alla helgons och själars dag. Efter denna pärs skapades det fryntliga inlägget november enligt Bondepraktikan. Jag målade ett par gamla hjul och skrev om Mårtensafton.

 

 

Frysarna blev fulla när en halv kviga levererades utav grannen och jag fick äntligen ihop ett inlägg om sommarens projekt om när vi uppförde en enklare maskinhall.

 

 

Det blev lite plöjt och skrev om brott och straff förr. Det lilla krypet barkborren fick en presentation och jag hittade ännu mer gamla grejer på ett ränne.

 

 

 


 

 

December

December enligt Carl Larsson

Diskuterade med mig själv om det heter plöja eller ploga?  Galgen på Marstrands fästning är intressant, så det fick jag skriva om samt december enligt Bondepraktikan.  Jag sålde hö och vi bakade i svärfars vedspis. Jag skrev om adventsstjärnor och vi snickrade vidare på ladan, denna gång fick målarpenslarna och murslevarna gå varma. På julafton väckte vi tomten och jag avslutade året med Bondepraktikan och Julen.

 

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.