Renovera ladan, del tjugofyra

Efter att ha färdigställt en ny betongplatta samt att bryta upp och gjuta en ny del av logen, har arbetet fortsatt med lite småplock. En kant har murats upp och en vinkel har rättats till. Därefter  passade jag på att måla lite. Målning är en sak de flesta tycker om. Man ser ett tydligt resultat relativt snabbt,  och det blir överlag bättre när det fått färg på sig.


Jag började med
att slamma över schwjilla’ (stenfoten) på den sida ladan som den nya betongplattan finns. Efter att ha nått slutet på schwjilla’, uppdagades det snart att det mötande hörnet till stallet, hade ett hörne som var i behov av förbättring. Det var bara att blanda till betong och skruva ihop en ställning, konstruerad utav spillvirke, och sätta igång att gjuta.


Efter gjutningen fortsatte jag med att måla över de gamla foderluckorna vid stallet. Jag sa till Holger att ”det är väl tur att man inte levde och verkade under efterkrigstiden, för då hade väl folk trott att man var redo för hospitalet eftersom man ödslade tid med att måla luckorna på logen”. Det blev i varje fall bättre än innan. Fortsatte vidare att med Falu rödfärg, förvandla [Fauwsett]  (Fähuset) till en replikavägg av hur det såg ut på kanondäck inuti regalskeppet Wasa. (Röd färg gjorde så att blodet inte syntes).

 

När jag stod och funderade på inget särskilt, kom Wiggo och förtäljde att han också ville måla. Vi hade inget annat för oss ändå, så vi målade över det gamla stallet (numera kanin/hönshus). Vi hämtade även granris och enebuskar och julpyntade.

 


 Renoveringshistorik
Del ett – riva lite på väggen

Del två – göra en gjutform

Del tre – om logen, cement och betong

Del fyra – limträbalk samt gjutning

Del fem – småpill

Del sex – mer gjutning

Del sju – ännu mer gjutning

Del åtta – påbörja ny loge

Del nio – lägga loge-golv och montera limträbalk

Del tio – stötta upp och bygga vägg

Del elva – bygga porten

Del tolv – fönstertittande

Del tretton – måla grundfärg

Del fjorton – måla ladan

Del femton – lägga sten

Del sexton – nya lämmar

Del sjutton – måla lämmar och gaveln

Del arton – nytt golv på spannmålsrännet

Del nitton – Lägga golv på övre rännet

Del tjugo – Dra ny el i ladan

Del tjugoett – Bila sönder betonglogen

Del tjugotvå – Gjuta ny loge

Del tjugotre – Gjuta en platta

Annons

En reaktion på ”Renovera ladan, del tjugofyra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.