Vad hände under första kvartalet 2018?


Januari 2018

Året började med ett inlägg om en misshandel i Skärhamn, och fortsatte därefter med ett experiment där vi byggde några foderhäckar för stödutfodring av rådjur. Sedan blev det lite historiabeskrifning om Bohuslän och Tjörn 1729, varefter några paket med stalljournaler och äggkläckningsmaskin anlände. Kräga’ förklarade politisk-ekonomiska inrikningar och vi fortsatte att renovera ladan och gjöt en platta och byggde en fålla för kommande djurhållning.

 Februari 2018

Återpostade historien om Sticke-Marja och kräga’ förklarade svensk politik. Följde upp med februari enligt Bondepraktikan för att sedan förkovra mig i den semleälskande kung Adolf Fredrik.  Jag laddade äggkläckningsmaskinen för första gången och det blev ett tidningsreportage om gråärt.

 


Mars 2018
Månaden började med att jag totade ihop ett inlägg om Sägner från Tjörn – Klövedals socken. Äggkläckningsmaskinen var inne på sin 17’e dag och man kunde läsa om mars enligt Bondepraktikan. Dagarna flöt på och jag följde upp hur äggkläckningen gick. Sedan gjorde jag i ordning en gammal attiralj från Hassel Jernverk och skrev givetvis ett nördigt inlägg om detta. Förklarade även vad svenskt lösen var för något och beskrev våffeldagen/vårfrudagen. Månadens sista inlägg beskrev ett däckbyte på den gamla gödselspridaren.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.