Renovera ladan, del nitton

För några veckor sedan inköptes tio stycken K-plyfa (Konstruktions-Plywood). Efter att ha 20160903_101556097_iOSsnubblat på dessa tillräckligt länge tyckte jag att det var dags att få bort dem. Det finns ett utrymme bredvid spannmålsrännet. Förr var det ett hönshus, men efter att Holger byggde om en del av stallet och gris-stian till garage, maskinhall och verkstad, höjdes taket och isolerades med sågspån. Dock lades det inget riktigt golv – planen var att göra det någon gång i framtiden. D.v.s nu. Om man skall pressa några nya höbalar och halmbalar så behövs det utrymme att stuva dessa. De andra magasinen och hallarna är det maskiner och balar i.

Uppe på rännet fanns det gott om bra-att-ha grejor i form av plåt, trä, plast (dvs ‘brännbart‘). En del slängdes, lastades på en kärra och kördes till tippen. Det enklaste var att slänga ner att bråte direkt på betonggolvet på logen, backa fram en traktorkärra, lasta, köra till ..hrm…tippen, lasta av, köra tillbaka för att avsluta med en paus och lite kaffe.Man fick regla upp lite extra, skruven tog slut, det var varmt, det var bös i luften, fick ha gasmask på, det tog sex timmar….men tillslut blev det bra.


På kvällen kom de två älgkalvarna som setts i havren de senaste veckorna. Dock har kon inte varit synlig på sistone. Troligen är hon död. Än så länge klarar sig kalvarna på havren, kornet, klövern, aspen och rönnen. Men får ha koll på dem ifall det blir bäst att avliva.


 Renoveringshistorik

Del ett – riva lite på väggen
Del två – göra en gjutform
Del tre – om logen, cement och betong
Del fyra – limträbalk samt gjutning
Del fem – småpill
Del sex – mer gjutning
Del sju – ännu mer gjutning
Del åtta – påbörja ny loge
Del nio – lägga loge-golv och montera limträbalk
Del tio – stötta upp och bygga vägg
Del elva – bygga porten
Del tolv – fönstertittande
Del tretton – måla grundfärg

Del fjorton – måla ladan
Del femton – lägga sten
Del sexton – nya lämmar
Del sjutton – måla lämmar och gaveln
Del arton – nytt golv på spannmålsrännet

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.